IZET CURI

  • MODELISM
  • STYLISM
  • SEWING
  • TAILORING
Интернационален институт за мода
Изет Цури

Приватна образовна институција чија основна цел е да создаде нови креативни генерации во областа на модата во Република Македонија.

Моделизам
100%
Стилизам
100%
Шиење
100%
Кроење
100%

За нас

Од самото отворање на институтот во 2014 година до денес дејствуваме посветено и сериозно во едукација на младите талентирани луѓе за кои модата е пасија и потенцијална идна кариера и среќни сме што нашата посветеност резултира со сѐ поголем број на ученици секоја година. Веќе успешно создадовме млади дизајнери со исклучително професионално изработени модни колекции и изложби под директно менторство на професорот Изет Цури кој има долгогодишна успешна кариера на глобално ниво.

Основач и дизајнер за моделизам и стилизам

Изет Цури

Професор по техничка илустрација

Елена Вангеловска

Професор по моделизам

Доминик Брунет

Професор по графички дизајн

Лазе Трипков

Професор по историја на мода

Никола Ефтимов

Награди и признанија

Inspirational Visionary Award 2018
Награда од Big See, за луѓе кои го збогатуваат и инспирираат креативниот свет, и се стремат да напредуваат со проширување на границите на дизајнот, истовремено помагајќи да се поттикне креативната средина во регионот на Југоисточна Европа.
The Golden Militant Award
Организацијата на третото издание на “The Golden Militant” наградите во 2014 година ја додели наградата за кариера на професорот Изет Цури, како стилист кој има глобално влијание со неговиот вкус, од филмските ѕвезди во Париз до принцезите.

Content is protected. Right-click function is disabled.