IZET CURI

  • MODELISM
  • STYLISM
  • SEWING
  • TAILORING

Доминик Брунет

Доминик Брунет
Венеција, Италија
Датум на раѓање: 18 февруари 1971 год.
dombrune@hotmail.com
Работно место: ментор по моделизам од 2015 година

Работно искуство:

Од 2007 до 2015 – Моден креатор (моделист и стилист) во „Ателје Рубентини“ во Венеција, Италија
– Дизајн и изработка по мерка на вечерни тоалети
– Дизајн и изработка на колекција semi-couture по нарачка на бутикот на хотелот „Ексцелзиор“ во Венеција.
– Дизајн на декор за ентериери во соработка со дизајнерот на ентериери и архитект Кресенс Дипуи.
– Дизајн и изработка на костими за театарската претстава „Глувци и луѓе“ по текст на Џон Стајнбек.
– Дизајн и изработка на костими за театарската претстава Les Dentellieres во соработка со сценографот Жорж-Филип Данан.
– Изработка на скулптури – корсети во рамките на Биеналето за архитектура во 2013 год. на тема les papier d’Aspen.
– Дизајн и изработка на костими за краткиот филм „Дамата Б“.
– Дизајн и изработка на костими за Венецискиот карневал за потребите на ателјето за традиционални маски C’A Del Sol (2004/2015).
– Дизајн и изработка на колекцијата 2007-2008 на ателјето за накит од стакло „мурано“ на Антонио Вакари, како и обезбедување стилистички совети при подготовката на сите колекции на ателјето.

Од 2005 до 2007
– Технички и уметнички директор на модниот бренд Setecento во Венеција.

Од 2004 до 2005
– Асистент во процесот на дизајнот на накит за ателјето Gem of Venice.
– Дизајн и изработка на креации за приватна клиентела, semi-couture и костими за Венецискиот карневал.

Од 2000 до 2004
– Дизајн и изработка на венчаници во Париз – само-вработен.
– Асистент на техника во ателјето на Катерин Гу во изработката на моделите за нејзиниот бутик на Сен Жермен.
– Асистент на техника (асистент моделист) во ателјето на МДМ во изработката на колекции за pret-a-porter на луксузните брендови Chloe, Azzaro, Jean-Paul Gaultier, Dior.
– Асистент на техника (асистент моделист) во ателјето за моделизам на Изет Цури (технички директор за Тиери Муглер, Азедин Алаја, Жан-Пол Готје).

Од 1994 до 2000
– Моден дизајнер во ателјето за венчаници Dominique Rekettyei во Бордо, Франција.

Од 1997 до 1999
– Професор по моделизам на корсети L’Institut Bordelais de Stylisme et Modelisme.

Од 1992 до 1994
– Асистент моделист во ателјето на Изет Цури во Париз
– Моделист (хонорарно) за брендовите Autre Chose и Cover Girl во Париз.
– Асистент за дизајн и изработка на костими во ателјето на Зелиа ван дел Булкле во Париз.

Од 1991 до 1992
– Стажирање кај Christian Dior, Givenchy, Christian Lacroix во Париз.

Дипломи и завршено образование:
Септември 2015: Почесна диплома од Француската федерација за мода доделена од страна на г. Франсоа Лаверн во Париз.
Од 1991 до 1992: Професионално усовршување и специјализација за дизајн и изработка на костими во Formamod.
Од 1990 до 1991: Курс по сценографија и костими на Универзитетот за слободни уметности „Леноар Рајн“ во Северна Каролина, САД.
Од 1988 до 1990: Студии на Институтот за моделизам во Бордо, Франција.
1987: Стекната диплома по книжевност и историја на уметност од школата „Мираил“ во Бордо, Франција.

Јазици:
Француски – мајчин јазик
Италијански – на ниво на мајчин јазик
Англиски – одлично познавање (читање, пишување, зборување)

Content is protected. Right-click function is disabled.