IZET CURI

  • MODELISM
  • STYLISM
  • SEWING
  • TAILORING

*Dominique Brunet*

Data e lindjes: 18 shkurt viti 1971.

dombrune@hotmail.com

Mentor i modelizmit

Pervoja punes:

Nga viti 2007 në 2018

Nga viti 2007 deri në vitin 2015, punoi si Stiliste, në Atelier Rubentini në Venedik, Itali

Realizimet:

Dizejnimi dhe krijimi sipas masës së tualetit të mbrëmjes,

Dizejnimi dhe krijimi i një koleksioni semi- couture me porosi nga Boutique Hotel Excelsior në Venedik.

Dizejnimi dhe dekori i enterierit  në bashkëpunim me arkitektin si dhe dizajnuesin enterier Cresens Dipuy.

Dizejnimi dhe krijimi i kostumeve për shfaqjen e teatrit ,,Les Dentellieres” në bashkëpunim me skenografin Georges-Philip Danan.

Punimi i skulpturave – korsetet e Bienaleve të Arkitekturës në vitin 2013, me temën e les papier d’Aspen.

Dizejnjimi dhe krijimi  i kostumeve për filmin e shkurtër “Zonja B”.

Dizejnjimi  dhe krijimi i kostumeve të Karnevaleve të Venedikut për  tradicionalen ,,C’A Del Sol” (2004/2015).

Dizejnjimi dhe krijimi i koleksionit të bizhuterive të qelqit  “Murano” të Antonio Vakarit në 2007-2008, si dhe percjellja e keshillave stilistike për përgatitjen e të gjitha koleksioneve të studios.

Nga viti 2005 deri në vitin 2007,

Drejtoreshe teknike dhe artistike te  brendit të modës ,,Setecento” në Venedik.

Nga viti 2004 deri në vitin 2005,

Asistent në dizejnjimin e bizhuterive për studimin e ,,Gem of Venecias”. Dizejnjimi  dhe krijimi i veshjeve për klientët privatë, si semi-couture dhe kostumeve për karnavalet e Venedikut.

Nga viti 2000 deri në vitin 2004,

Dizejnjimi dhe krijimi i vellove në Paris – (si e  vetëpunësuar).

Ndihmëse e  studios së Catherine Gu në krijimin  e modeleve për Butikun e saj në Saint Germain.

Teknikë Asistent (asistent modelues) në studion e MDM në zhvillimin e koleksioneve Pret-a-porter te brendeve luksoze si Chloe, Azzaro, Jean-Paul Gaultier, dhe Dior.

Teknikë Asistent (asistent modelues) në studio për modelizem –  Izet Curi (drejtor teknik për Thierry Mugler, Azzedine Alaja Jean-Paul Gaultier).

Nga  vii 1994 deri ne vitin 2000,

Dizejnuese ne atelien e vellove Dominique Rekettyei ne Bordo, France.

Nga viti 1997 deri në vitin 1999,

Profesoor per modelimin e korseteve tek ,, L’Institut Bordelais de Stylisme et Modelisme ‘’.

Nga viti 1992 deri në vitin 1994,

Asistente e modelizmit në studion Izet Curi në Paris

Modeluese për brendet Autre Chose dhe Girl Cover në Paris.

Nga viti 1991 deri më 1992,

Pune praktike në Christian Dior, Givenchy, Christian Lacroix në Paris.

Diplomat dhe arsimimi i përfunduar:

Shtator 2015: Diplome e nderit nga Federata Franceze e Modës e dhënë nga Z. Francois Lavern në Paris.

Nga viti 1991 deri më 1992, Trajnim profesional dhe specializim për dizajnimin dhe bërjen e kostumeve në Formamod.

Nga viti 1990 deri 1991. Kurs për  skenografi dhe kostume në Universitetin e Arteve  “Lenoir Rhine” në Karolinën e Veriut, SHBA.

Nga viti 1988 deri në vitin 1990, Studime në Institutin e Modelizmit në Bordo, Francë.

1987 vit. Diplome nga  per Art  dhe Letërsisë nga Shkolla ,, Mirail”  në Bordeaux, Francë.

Flet rrjedhëshëm në tri gjuhe si : Fëngjisht, Anglisht dhe Italisht.

USAAlbaniaMacedonian

Content is protected. Right-click function is disabled.