Franca ka qenë gjithmonë një vend me  përvoj në fushën e modës.

Parisi konsiderohet destinacioni botëror i shijes së rafinuar dhe një vend prestigjioz për nocionin e elegancës. Parisi  është i njohur për frymën e saj të lirisë, guximit dhe krijimtarinë e morisë së elementeve në sajë të cilën kultura French renditet e lartë në botë.

Ekspozita paraqet procesin e punës “Moulage”, i cili bashkon teknikat e modës dhe artin e skulpturës.

Modelizmi  është arkitektura e rrobave thote  Izet Curi, Drejtor i Institutit Ndërkombëtar të Modës.

Hanife  Bilali, fituese e cmimit te pare ne vitin 2018,  cmim i dhene nga Institutin francez.Studentja prezantoi  koleksionin “Christian Dior”

Ekspozita u organizua si  bashkëpunim në  mes ,,Institutin Ndërkombëtar të Modës “Izet Curri” dhe Institutit francez në  Shkup.