IZET CURI

 • MODELISM
 • STYLISM
 • SEWING
 • TAILORING

*Elena Vangelovska*

E-mail : elena_qf@yahoo.com

Dega  shkencore-artistike: dizajni i modës dhe dizajni i kostumeve

Biografi e shkurtër:

Znj. Elena VANGELOVSKA ka lindur në Manastir, ne vitin 1983. Ajo  përfundoi  arsimin e mesëm në shkollën e artit dhe të artit të aplikuar “Llazar Licencki” – Shkup

 1998-2002 U diplomua ne arsimin e mesëm

Ajo  vazhdoi  arsimin e lartë në Akademinë Kombëtare të Arteve – Sofje, ne  departmentin: Dizajni  i modës; – Rishikimi Final i Diplomës “Sueta”, u be ne vitin 2006.

2007/08 – vazhdon studimet postdiplomike në Akademinë Kombëtare të Arteve të Bukura – Sofje, Diplomim në Master – Kostumesh, Dizajni i Kostumeve për shfaqjen “Misanthrop” nga Moliere,

 Në vitin 2008 ajo mori titullin MR në fushën e dizajnit të kostumeve.

Përvojë pune:

2016: Instituti Ndërkombëtar i Modës Izet Curri

2010 -2015; Docent në Universitetin FON, Fakulteti i Dizajnit dhe Multimedias – Shkup.

2010 – Docent në Universitetin Europian, Fakulteti i Arteve dhe Dizajnit – Shkup.

2008-2010 Asistent në Universitetin Europian të Fakultetit të Artit dhe Dizajnit, Shkup.

Ekspozita dhe projektet  e pavarura dhe grupore:

 • Shfaqja grupore  – Galeria e Akademisë Kombëtare të Artit – Sofje, 2006
 • Ekspozita e DLUB, Muzeu i Qytetit të Shkupit, R. Maqedonisë, 2009;
 • Ekspozita vjetore e DLUB – Muzeu i Qytetit të Manastirit, 2009;
 • Ekspozita e autorëve të rinj, Galeria Magaza, Bitola, R. Maqedoni, 2008;
 • Ekspozita vjetore e DLUB – Galeria e Qyteteve – Manastir, 2007;
 • Ekspozita e DLUB – Galeria e Qyteteve – Prilep, 2008;
 • Ekspozimi i autorëve të rinj – Galeria Magaza – Manastir, 2008;
 • Ekspozimi i DLUB – Salloni i Shoqatës së Artistëve të Manastirit, 08;
 • Pjesëmarrja në një  editorial  te  modës me koleksionin  personal  në revistën bullgare MODA, 2006.

Realizimi Profesional:

 • Realizimi i kostumeve dhe efekteve vizuale të Eurovizionit 2011. – Vlatko Ilievski-Duzeldorf, Gjermani.
 • Realizimi i  kostumeve  për  kampanjen  e  T-Mobile, Stopanska banka AD  dhe te  lëngutPLAY, 2009 – 20011;
 • Realizimi i dizajnit të kostumeve të shfaqjes “Vrteleshka” të drejtuar nga Oliver Micevski, Salla Universale – Shkup, 2009;
 • Realizimi i dizajnit të kostumeve të shfaqjes “Clownade” drejtuar nga Saso Iliev, Galeria Kombëtare – Sofje, 2007;
 • Realizimi i dizajnit të kostumit të shfaqjes së teatrit “Dhe më i menquri është ndonjëherë i thjeshtë” – drejtuar nga Veselin Rankov, Akademia Kombëtare Tatar – Sofje, 2006;

Gazetat dhe botimet:

Znj. Elena VANGELOVSKA, deri tani ka realizuar disa ekspozita të pavarura dhe grupore, shfaqje mode, realizime teatrore dhe filmike në fushën e dizajnit të kostumeve në Maqedoni dhe më gjerë. Vangelovska është autor i projekteve artistike të cilat tregojnë çmime dhe arritjet në fushën e kulturës dhe arteve, si dhe në sferën e  dizajn modes.  Ka realizuar  vizita studimore të shumta  si dhe pjesëmarrje në  konferenca dhe simpoziume  ne të gjithë Evropën.  Njohuritë e saj të projektimit dhe të artit ka disa vite  tashmë qe u’a percjell  studentëve në Shkup, ne profesionet ku ajo punon  si profesoreshe, asistente, në një grup lëndësh  qe  nga viti 2008.

USAAlbaniaMacedonian

Content is protected. Right-click function is disabled.