Izet Curi, që tashmë ka një karrierë të dëshmuar në fushën e dizajnit, se fundmi është shpërblyer me çmimin “Inspirational Visionary Award 2018” në Slloveni,

Çmimi dhurohet nga ,,Big See” për njerëzit që e pasurojnë, dhe frymëzojnë botën e krijimtarisë, dhe përpiqen që të ecin përpara duke zgjeruar kufijtë e dizajnit, ndërsa ndihmojnë në nxitjen e mjedisit krijues në rajonin e Evropës Juglindore.