IZET CURI

  • MODELISM
  • STYLISM
  • SEWING
  • TAILORING

*Laze Tripkov*

Laze Tripkov fitoi titullin MA në Akademinë e Arteve të Bukura në Varshavë (departamenti i dizajnit grafik) në 2002.

Në vitin 2003, si një studiues i Fulbright Phd inicioi një hulumtim lidhur me rolin e simboleve dhe ikonografisë së rajonit të Ballkanit.

Ai ishte  kryetar dhe themelues i PLAKART – Shoqatës për Dizajn Grafik në Maqedoni,  si dhe anëtar i ICO-D, themelues i Javës së Dizajnit të Shkupit dhe partner deri në vitin 2013. Ai u zgjodh  Drejtor I programit te festivalit  kreativ të Shkupit dhe koordinator kombëtar dhe konsulent për sektorin e industrive kreative të Ministrisë së Kultures  se Maqedonisë, hartues I planit gjate  viteve 2015-2018.

Ai mori pjesë në shumë konferenca në mbarë Evropën, kurpoi  më shumë se 20 ekspozita të lidhura me dizajnin, ka mbajtur leksione dhe punëtori, ka marrë pjesë si anëtar i jurisë në festivale, konkurse dhe konferenca.

Profesor vizitues në Fakultetin e Dizajnit dhe Multimedias në Podgoricë, Mali i Zi.

Ish drejtor i Muzeut të Arteve Bashkëkohore në Shkup, Maqedoni.

Profesor ne Institutin  Internacional te modes ,, Izet Curi” – Shkup ( Profesor I dizajnit grafik)

Që nga tetori 2018, punon si profesor me kohë të plotë në Universitetin Ndërkombëtar të Ballkanit në Shkup.

USAAlbaniaMacedonian

Content is protected. Right-click function is disabled.