IZET CURI

  • MODELISM
  • STYLISM
  • SEWING
  • TAILORING

Интернационалниот институт за мода “Изет Цури” одржува 9 месечни курсеви за моделизам, стилизам, кроење и шиење, на македонски, албански, англиски и француски јазик.

Во рамките на овие 9 месеци студентите се усовршуваат во сфера на:

– Познавање за модната култура

– Основните методи за работа

– Работа со работната кукла

– Учење на табелите за мерење

– Учење на техниките за шиење

– Работа со материјал, прибор и кукли од Париз

– Развој на вештини, создавање на начин за размислување, за обработка на различни техники за креирање иновативни модели

– Цртање, креативен развој, истражување, дизајнирање

– Проширување на професионални и економски знаења

– Надворешна соработка (професори од Франција, Италија, Швајцарија)

4 основни задачи


Изработка на:

– Сукња

– Корсет

– Кошула

– Панталони

КРЕИРАЊЕ

– Специјализација на посебни сектори (на пример: машка облека, женска облека, детска облека, асксесоар)

– Моделирање на поединечни дизајни

– Подготовка на колекции

– Организирање на модни ревии

– Организирање на изложби

 

АКТИВНОСТИ

– Посета на различни изложби

– Посета на главниот град за мода Париз

– Посета на Приватното училиште “ЕСМОД” Париз

– Учество на саемот за материјали “Premiere Vision” Париз

 

СЕРТИФИКАТ

По завршување на курсот студентите се стекнуваат со сертификат.

Искуства на студенти

“Не верував дека можам да научам толку многу за светот на модата за 9 месеци! Но, откако ја поминав целата програма и имав можност да го доживеам визионерскиот дух на професорот Изет Цури ја сфатив непроценливата вредност на секој момент поминат во овој институт. ”

“Имам прекрасни искуства од времето поминато на курсот во Интернационалниот институт за мода Изет Цури. За време на овие 9 месеци се стекнав со многу знаење, пријатели и самодоверба да го работам она што отсекогаш сум сакала...”

“Му благодарам на професорот Изет Цури што го донесе Париз во мојот град преку неговите искуства и целата организација на овој курс. Одлуката да бидам дел од неговите студенти е можеби најдобрата животна одлука што сум ја донела до сега.”

Content is protected. Right-click function is disabled.